Klimapod: Hør Ole Jørgen Hanssen, Aina Stensgård, Østfoldforskning, og Anne Marie Schrøder, Matvett, snakke om jul, matsvinn og matvett

I Klimapods juleepisode møter vi gjestene Ole Jørgen Hanssen og Aina Stensgård fra Østfoldforskning, og Anne Marie Schrøder fra Matvett. Julen betyr ofte overflod og ikke minst gjelder det på matfronten. Østfoldforskning har beregnet at nærmere 400.000 tonn mat som kunne vært spist – eller omtrent 25 prosent av alt som produseres og omsettes i Norge, går rett i søppelbøtta. Hvordan kan vi kaste mindre mat, ikke minst i julehøytiden?

Jule-episode

Fra venstre: Mona Nilsen, Aina Stensgård og Ole Jørgen Hanssen, Østfoldforskning, og Anne Marie Schrøder, Matvett

Østfoldforskning forteller hva mat og matsvinn har med klimautfordringene å gjøre, og hvorfor det er viktig å redusere matsvinn. Anne Marie Schrøder fra Matvett.no sier at restemiddager er en fin måte å spare både penger og miljø på. I tillegg smaker restemiddager godt, sier hun. En ryddeomgang i kjøleskapet er et godt råd før julen setter inn. Anne Marie deler også forbrukertips om hvordan vi kan bidra til mindre matsvinn både hjemme og utenfor hjemmet. Gode oppskrifter på bruk av restemat finner du forresten på http://www.matvett.no

God fornøyelse! Ha en riktig god advent og jul. Og husk – spis opp maten din !